Artsfiske

Dette er den raskest voksende grenen innen sportsfiske og den form for fiske som har fått flest presseoppslag i riksavisene de siste årene.

Vi har en rekke spesialkroker i mange ulike størrelser fra str 22 (mindre kommer) og oppover. Her må man bruke mange ulike stenger skal man klare å hevde seg, men man kan fint klare noen titalls arter med en stang.

Dette er kanskje den morsomste formen for fiske. Her handler det om å få flest fiskearter og helst så store som mulig i hver art. Det sier seg selv at jo flere arter man har jo vanskeligere blir det å fylle på med nye.

Norges ledende artsfiskere ligger på rundt 130 arter. Denne form for fiske kan man drive med i småskala som en familiekonkuranse med en begrenset tid som en dagskonkurranse.

Det er også et «Norgesmesterskap» som pågår gjennom hele året hvor man melder inn fangster med bilde og vekt. I havfiskekonkurranser er det to deler. Enten vektfiske eller poengfiske som handler om artsfiske. Her er det mye av de samme prinsipper som gjelder.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
22 37 77 50